Historie

OCC 50 års Jubilæumsskrift
Ordrup Cycle Club blev stiftet den 16. september 1957 ved en stiftende generalforsamling på Ordrup Hotel. Der var mødt 60 frem til mødet, de meldte alle sig ind i klubben. Man blev enige om at søge optagelse i Danmarks Cykel Union.
Der var i starten problemer med at blive godkendt af Danmarks Cykel Union, da der skulle 20 licensryttere til for at blive godkendt af DCU, så flere af rytterne, der havde meldt sig ind, måtte finde cyklerne frem. En af klubbens første A-ryttere var Wedel Østergård, hvis søn vi i daglig tale kender som Don Ø. Wedel Østergård opnåede mange fine placeringer, herunder vandt han bl.a et 3-dages løb.

I de forløbne 50 år er der sket rigtig mange ting, en række af disse vil blive omtalt i dette 50 års Jubilæumsskrift.
Klubbens historie og ryttere rummer nogle store og interessante begivenheder både nationalt og internationalt, hvoraf bl.a skal nævnes:

• Verdensmesterskab 1974
• Mange danske mesterskaber
• Deltagelse i OL 1980
• Deltagelse i OL 1980 på landevej
• Flere vundne store internationale etapeløb

Herudover har mange af de store nationale cykelryttere har haft en fortid i Ordrup Cycle Club.

Historien over klubbens lokaliteter:
Efter at klubben havde bestået i et halvt år fik OCC klubhus på Ordrup Torv. Det var en villa som vi desværre kun havde i to år, hvorefter den skulle rives ned til anden anvendelse. Senere fik vi klublokaler i forskellige kældre, først på Fredensvej så Lindegårdsvej, og senere Ordrupvej. I 1964 flyttede OCC til en gammel fjerbolde-fabrik på Grønnevænge. Der blev lagt rigtig mange timers arbejde for at gøre dette lokale i stand til klublokale. I 1975 fik vi klublokaler på Ordrupbanen i det nordlige sving, hvor vi overtog en gammel Irma-cafè som vi restaurerede fra bunden.

Efter 25 år på Ordrupbanen skulle denne rives ned med henblik på, at kunne gøre plads til privatboliger. Sammen med denne nedrivning var der fare for, at en stor del af kulturen omkring cykelklubben skulle gå tabt, idet klubben havde ligget 25 år på denne specielle cykelbane. Sammen med Gentofte Kommune lykkedes det at finde en lokalitet på Jægersborg Allè, hvor vores nuværende klubhus er beliggende. I de to år det tog, at bygge klubhuset, havde vi forskellige midlertidige klublokaler. I november måned 2002 modtog vi nøglerne til klubhuset på Jægersborg Allè, og den 20. juni 2003 blev der holdt en stor indvielsesfest sammen med Kommunen m.m.

Klubben har i stort set siden stiftelsen haft et medlemsantal på mellem 150 og 200 medlemmer.
Klubben har gennem tiderne altid været drevet som en sportsklub med frivillig arbejdskraft fra medlemmerne.
Det har til tider ikke været lige nemt, idet der på trods af, at klubben er en sportsklub har mange omkostninger til de forskellige cykelløb.
Disse omkostninger betales i vidt omfang af klubbens trofaste sponsorer, og som er en af grundstenene i klubbens muligheder som sportsklub for Kommunens børn og unge.